Jumaat, Januari 14, 2011

INTERLOK


INTERLOK
(YB mari masuk kelas Sejarah)

manusia bercakap
kerana mulutnya mampu
banyak bercakap tapi ilmunya tiada.

Sejarah lalu
bagaimanakah YB ingin menafikannya !

ZULKIFLI BIN MOHAMED
Kemaman, Darul
07 Januari 2011.

6 ulasan:

alien berkata...

mereka tidak membacanya lah kot
yg memfolow pun hanya folow membuta
nampak macam rakyat di negara kita juga seperti tak suka membaca

hawiz berkata...

tu r..betol2...teruk2..huhu

Scarlett O'Hara berkata...

Interlok novel yang pernah membuatkan saya tak tidur 24 jam kerana tak sabar habiskan membaca.Novel hebat yang tiada basa-basi semata-mata untuk menjaga hati.Sejarah terkadang memang menyakitkan tetapi itu adalah kenyataan

p.s: Follow kamu

Joe berkata...

Ada pernah orang british colonial membuat kenyataan yang orang melayu adalah orang-orang yang malas. Ini adalah pandangan orang British dahulu. Dan kepada mereka ini adalah kenyataan yang benar pada mereka pada masa itu -
Katakan, ada novel yang memuatkan kenyataan in didalamnya. Adakah Education Ministry akan membuatkan novel ini yang patut dibaca oleh murid sekolah. Adakah orang-orang melayu akan mebuat protes ? Fikirkan dulu sebelum reply. Ok

Abu Luqman berkata...

singgah malam,,sini

Encik MamaT berkata...

nak kena cari novel kontroversi ni la... :>

HAK CIPTA TERPELIHARA ZULKIFLI BIN MOHAMED

Hak cipta terpelihara ke atas semua karya yang termuat di dalam laman blog ini. Semua hasil karya ditulis dan dihasilkan sendiri oleh penulis laman blog ini, Zulkifli bin Mohamed. Tidak dibenarkan mengeluar, mengambil, menciplak atau mengulang mana-mana karya yang terkandung dalam laman blog ini dalam apa juga bentuk dan cara - sama ada secara elektronik, fotokopi dan sebagainya tanpa mendapat izin bertulis daripada penulis.

PUISI PALING BANYAK BACAANNYA OLEH UMUM